kopfoto

Kennismaking

Jeu de Boules kennen wij in Nederland als een spelletje, dat in Frankrijk overal gespeeld wordt. Het beeld bestaat dat het dan wat oudere mannetjes zijn, met alpinopet, die op een dorpsplein, maar ook in het Bois de Boulogne in Parijs, aan het spelen zijn.
Maar wist u dat Jeu de Boules [Petanque] ook een officiële, internatio­nale wedstrijdsport is met Landelijke- en Wereldkampioen­schappen [2010: Izmir, Turkije] voor mannen, vrouwen en jeugd?
En dat er alleen al in Nederland meer dan 200 verenigingen zijn met samen meer dan 18000 leden, die aangesloten bij de NJBB, deze sport ook in competitieverband, in toernooien of als recreant spelen?

Het wordt in principe als een zomersport gezien, maar ook ’s winters, of bij slecht weer kan er in overdekte accommodaties worden gespeeld [het gehele jaar door dus].

Als sport is het beoefenen van Jeu de Boules heel gezond. Het gehele lichaam is erbij betrokken. De NijeBoulers voegen er de woorden sociaal & gezellig erg graag aan toe.
Het is dan ook om deze reden dat wij het beoefenen van Jeu de Boules onder de aandacht willen brengen en aanbevelen.

Nijkerk bezit al sinds 1993 een officiële Jeu de Boulesvereniging, voorzien van buitenbanen, maar ook van overdekte binnenbanen met kantine. Dit betekent dat deze sport, of spel zoals u wilt, het hele jaar door beoefend kan worden.

De Nijeboulers zijn gehuisvest aan de Watergoorweg 48a. De speeltijden zijn:

Maandagmiddag:             13:30 uur
Maandagavond: 19:00 uur
Dinsdagmiddag: 13:30 uur
Woensdagmiddag 13:30 uur
Woensdagavond: 19:00 uur
Zaterdagmiddag: 13:30 uur

 

Wilt u hier meer van te weten komen, kom dan eens langs.

Als u zich voor bovengenoemde tijdstip meldt bij de leiding van die dag dan wordt u meegeloot en kunt u vrijblijvend een partijtje meespelen en wegwijs gemaakt worden in het jeu de boulespel of zoals u wilt,  de sport Petanque.

 

U kunt contact op­nemen door op één van de genoemde tijden eens langs te komen of

te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.