kopfoto

Nijeboulers 2 kampioen ZCTC 2016 2klasse A

Team NijeBoulers 2 , kampioen Zomer clubteam Competitie 2e klasse NJBB afdeling6.

2016-09-29 Nijeboulers2 Kamioen ZCTC kDonderdag 29 september 2016 wist het tweede team van de NijeBoulers in Amersfoort het kampioenschap te behalen in de 2e klasse A.


Het team [bestaande uit Dinie Bralts, Gerda Bokkers, Ada van de Pol, Wil Mastenbroek, Henk Bokkers en Henk van den Brink] behaalde het kampioenschap na een spannende strijd.

Stond men aan het begin van de avond al gelijk met Mazijk de Petanque, de laatste competitiewedstrijd ging tegen Cercle de Petanque uit IJsselstein.
In de eerste speelronde [2 triplette duels] werden beide duels gewonnen door de NijeBoulers met 13-9. In de tweede speelronde (3 doublette duels] werd er 1 gewonnen en 2 verloren. Dus de derde speelronde [opnieuw 2 triplette duels] moest de beslissing brengen. Nu werd er 1 duel gewonnen en 1 verloren, zodat de eindstand 4-3 werd in het voordeel van de NijeBoulers.
De unieke situatie deed zich voor dat ook na deze avond zowel de NijeBoulers als Mazijk de Petanque uit Wijk bij Duurstede evenveel punten en gewonnen wedstrijden hadden.
Maar de doorslag gaf de eerder gespeelde onderlinge wedstrijd, gewonnen door de Nijeboulers waardoor De Nijeboulers Kampioen werden.
Van harte gefeliciteerd.