kopfoto

Fotos Activiteiten

Brandweeroefening

Brandweeroefening bij de Nijeboulers, 9 maart 2017.

MR 81770k BrandweerOeps, brand in de keuken. Brandweer bellen, en daar komen ze. De stoere jongens en meiden van de Nijkerkse Jeugdbrandweer.

Onder leiding van instructeurs oefenen de pupillen en de aspiranten in het veilig benaderen en binnen dringen van een brandend gebouw.

Goede onderlinge communicatie is daarbij essentieel.
Na voorzichtig aftasten en bekijken wordt de keukenbrand snel geblust.

Een mooi initiatief van de Nijkerkse brandweer om door middel van oefeningen en wedstrijden het niveau te verhogen en opleiding ook voor de jeugd een spannend karakter te geven.

Bijgaand enkele foto's van deze oefening. Fotos Marinus Regelink

Vrijwilligersavond 2016

Vrijwilligersavond 2016

De vrijwilligersavond op vrijdag 4 november is goed bezocht.

De organisatoren Erka Everts en Harmie Wagenaar hadden vooraf verzocht om met een mooie/ ludike hoed te komen, en zo mogelijk een outfit.

Deze avond stond inderdaad in het teken van de Hoedenparade en soms een heel bijzondere outfit.

De avond begon met een Bingo voor diverse leuke prijzen.

Op basis van het oordeel van een onafhankelijk 3-koppige jury werd in de pauze de winnaar van de leukste hoed/outfit bekend gemaakt . De winnaar mocht zich de "Vrijwilliger van het jaar" noemen.

Er waren gelijk al 2 winnaars: Thea en Marinus Regelink, met hoeden gemaakt van gaas en opgemaakt met bloemen en ander atributen.

De prijs is een "wisselbeker" in de vorm van een vaas. Dus volgend jaar een andere winnaar.

Jury leden: erg bedankt voor jullie waardering voor de hoeden.

Maar er waren meer  zeer mooie  creaties. Bekijk ze maar in onderstaande fotoshow.

De avond werd afgesloten met een karaoke. De muziekale omlijsting van deze avond werd verzorgd door Dick Roose.

Harmie, Erika en Dick, allen bedankt voor jullie inzet.

Vrijwilligersavond 2014

Op vrijdagavond 14 november 2014 heeft het bestuur aan de vrijwilligers van de vereniging weer een gezellige avond aangeboden. Vrijwilligers zijn voor een vereniging als de onze onmisbaar. Het is de kurk waarop onze organisatie drijft.

Gelukkig beschikken we over een grote groep die elke dag, week of anderzins regelmatig hun bijdrage aan de organisatie leveren. Daarom is het bestuur ook blij dat zo'n groot deel van onze vrijwilligers op deze avond aanwezig was om nu eens als gast een gezellige avond te hebben.

En gezellig was het. Eerst kon men zich uitleven aan verschillende spelen, Yatsee, Sjoelen, Klaverjassen etc. Met echte bekers als hoofdprijs.
De organisatoren Mary van der Woude en Erika Everts konden in tussentijd hun speciale mixjes maken. Heerlijk. Vooral de advocaatjes met slagroom waren snel "uitverkocht".  Daarna werd er door Allard nog gezellige muziek gedraaid met veel beweging op de vloer als gevolg.

Al met al een fijne avond, afgesloten door de voorzitter met een dankwoord aan alle vrijwilligers en de organisatoren Erika en Mary.

Voor een indruk van deze avond kun je op onderstaande fotoshow klikken.

 

Verplaatsing container 2014

Verplaatsing van de container.

Op 8 april is de container van het terras verplaatst naar de zijkant van het gebouw.

Hiermee wordt ruimte vrijgemaakt voor een herinrichting van het terras. Voor velen een lang gekoesterde wens.

Met behulp van een grote kraan, met een sterke arm, hebben de jongens van Accommodatie beheer dit weer voortreffelijk geregeld.

Hieronder een indruk van deze operatie.

Na een lange tijd afwezig geweest, wegens complicaties bij een operatie was ook Rikus weer van de partij. Wel is waar als toeschouwer, maar toch hij was er weer. Welkom. Bert, Henk, Wim Harry, allen bedankt.

(fotos: Marinus Regelink)

EHBO herhalingscursus 2013

Op 29 oktober is er onder  leiding van Frank Huijskens een herhalingscursus  gehouden van EHBO/reanimatie. Na aanvankelijk enige reserve bij de deelnemers werd het enthousiasme in de loop van de avond steeds groter. Niet in het minst door het enthousiame van Frank.
Frank heel erg bedankt.
Hieronder een aantal foto's van deze avond. Door er op te klikken wordt deze vergroot.